Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Endüstriyel Fotoğrafçılık Nedir?

İyi Bir Firma, İyi Bir İşletme, İyi Bir Fabrika İçin Endüstriyel Fotoğrafçılık!

Endüstriyel fotoğrafçılık nedir sorunuzu kafa karışıklığına sebep olmadan en sade ve anlaşılır şekilde cevaplamaya çalışacağız. Endüstriyel fotoğrafçılık, bir işletmenin, bir firmanın, bir fabrikanın araçlarını veya ürünlerini müşteriye en iyi şekilde sunmayı hedefleyen bir fotoğrafçılık türüdür. Endüstriyel fotoğraf çekimi teknikleri başında gelen en önemli unsur müşteriye bir ürünü en iyi şekilde aktarabilmek gelir.

Endüstriyel fotoğraf çekimi ürünlerin üretiminden sunum aşamasına kadar olan kısmı kaplar. Dolayısıyla çekilen ürünün kalitesini ön plana çıkarmak gerekir. Yapmanız gereken doğru makineler kullanmak ve ışığı yönlendirerek etkileyici çekimler gerçekleştirmektir. Işığın doğru kullanımı ve net bir kadraj ile ortaya çıkan görüntüler müşterilerin aklında her zaman firmayla ilgili iyi bir imaj bırakır. Eğer endüstriyel çekimler yapmak istiyorsanız endüstriyel fotoğraf çekimi teknikleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. 

Endüstriyel Fotoğraf Çekimi Teknikleri Nelerdir?

Endüstriyel fotoğraf çekiminde dikkat etmeniz gereken yüksek çözünürlükle çekim, doğru ışık ve kamera yardımıyla çekilen fotoğrafların en iyi şekilde sunulmasını sağlamaktır. Sizler için endüstriyel fotoğraf çekimi tekniklerini derledik...

1.Netlik

Endüstriyel çekimde ürünü veya firmayı tüm yönleriyle sergileyebilmek için mutlaka net olacak fotoğraflar çekmelisiniz. Net fotoğraflar görselin her zaman daha kaliteli gözükmesini sağlar. Detayları göz önüne serecek ürünün net olması oldukça önemlidir. Gerekirse netliği ön planda tutabilmek için arkadaki nesneleri bulanıklaştıracak çekimler yapabilirsiniz.

2.Kadraj

Tüm fotoğrafçılık alanlarında olduğu gibi endüstriyel fotoğraf çekimi teknikleri arasında da kadraj en önemli unsurdur. Endüstriyel çekim yaparken ürünü veya konuyu olabildiğince yakın kadrajda göstermeye özen göstermelisiniz. Böylece insanlar çektiğiniz konuyu veya ürünü daha detaylı inceleme fırsatı bulurlar.

3.RAW Format

Endüstriyel çekim yaparken çekim aşamasında beyaz ve aydınlık ayarlarıyla çok fazla vakit harcamamak için RAW formatta çekim yapmalısınız. Daha sonra bu formattaki dosyaları belirli yazılımlarda açarak kolaylıkla beyaz dengesiyle oynayabilir ve aydınlık fotoğraflar elde edebilirsiniz. Bu şekilde fotoğraflarınıza daha sonra istediğiniz düzenlemeleri yapmış olursunuz.

4.Ayrıntı

Endüstriyel fotoğraf çekimi sırasında fotoğraf makinenizi makro modunda kullanmanızda fayda vardır. Böylelikle ayrıntılara daha net odaklama yapmış olursunuz. Daha net ve ayrıntı vererek çekim yapmanız ürünü veya konuyu incelemek isteyenler için bir fırsat olmuş olur. Bu da firma veya işletme sahibini ilgilendiren fotoğraf çekimi için önemli bir detaydır.

5.Efekt ve Metin

Endüstriyel fotoğraf çekimi sonrası sunulacak olan fotoğrafta gereksiz efekt ve metinler eklememelisiniz. Photoshop ve benzeri fotoğraf düzenleme programlarıyla fotoğrafa gereksiz efekt ve yazı metinleri eklemeniz fotoğrafınızın kalitesini düşürüp amatör bir görüntü oluşturacaktır. Bu da karşınızdaki insanların kötü değerlendirebileceği bir durumdur. Oldukça iyi ve gerekli düzenlemeler yapmalısınız.

Endüstriyel fotoğrafçılıkta çekim açınız ile fotoğraf çekeceğiniz firma, ürün ya da objenin en can alıcı ve önemli yanlarını gösterebilmelisiniz. Çektiğiniz ürünü veya konuyu bazen farklı açılardan çekip sunabilmeniz gerekebilir. Bunun içinde endüstriyel fotoğraf çekimi tekniklerini bilip çekimlerinizi bu tekniklerle yapmalısınız. Yazımızda endüstriyel fotoğrafçılık nedir çekim teknikleri nelerdir anlattık. Siz de müşterilere hitap edebilmek kaliteli fotoğraflar çekmek istiyorsanız yukarıda belirttiğimiz teknikleri uygulayabilirsiniz.

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30