Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Hızlı Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır?

Anlık Görüntüleri Mükemmel Şekilde Fotoğraflayın!

Fotoğraf tutkunlarının sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu kadar çok fotoğrafçı arasında fark yaratmak için herkes kendi tarzını oluşturuyor. Hızlı fotoğraf çekimi tekniğiyle çekilen fotoğraflar da bu duruma dahil. Bir su damlasının yere düşüşü, balonun patlama anı, hızlı giden yarış arabası başarılı bir fotoğrafçının elinde muhteşem bir kareye dönüşüyor.

Hızlı fotoğraf çekimi yapabilmek için bazı teknik detaylara hakim olmak ve biraz da yetenekli olmak gerekiyor. İlgi odağını yakalamanın, süratli nesneleri fotoğraflamanın yollarını öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin… Hızlı fotoğraf çekimi nasıl yapılır? Hızlı nesne nasıl çekilir? sorularınıza yanıt bulacaksınız.

   

[widget-8]

Hızlı Fotoğraf Çekimi İçin Bu Adımları İzleyin!

Yüksel hızlı fotoğraf çekimi ile hayranlık uyandıran fotoğraflar elde etmek için ilk adım doğru ekipmanları alarak atmalısınız. Hızlı fotoğraf çekimi için ihtiyacınız olan malzemeler; kamera, tripod, çekeceğiniz konuya göre değişim sağlayacak objeler(Örneğin: Balon, mermi, tabanca, su, bardak…), lens, zemin için örtü vb. Bu ekipmanları bir araya getirerek güzel kurgular oluşturabilirsiniz.

Hızlı çekim nasıl yapılır? diyenler için hızlı fotoğraf çekiminde enstantane hızının oldukça önemli bir etken olduğunu söylemeliyiz. Enstantane hızınızı en aza indirerek ( 1/500 gibi ) hızlı hareket eden objenin donma eylemini fotoğraflarınızda görüntüleyebilirsiniz. Bu işlemle yüksek hızdaki nesneyi sorunsuzca fotoğraflamış olacaksınız. Enstantane değerinde değişme yapıldığında buna bağlı olarak diyafram ve ISO değerleri de etkilenir. Enstantane hızının arttırılması, diyaframı daha fazla açacak ve buna bağlı olarak ISO değerini yükseltme ihtiyacını hissettirecektir.

Bazı yakalamak istediğiniz anlar saniyenin yüzde birlik kısmını oluşturmaktadır. Mesela; ralli yapan arabalar ya da hızla uçan jetler… Bu çekimleri yapmak oldukça zor hatta bazen imkansız hale gelebilmektedir. Fotoğraf çekimi için hızlı olan obje ya da hızlı gerçekleşen olayı konu alacaksanız olası risklere karşı birçok fotoğrafçı tarafından uygulanan bir yöntemi sizinle paylaşmamızda yarar var. Hızlı fotoğraf çekimi için birçok profesyonel fotoğrafçı art arda fotoğraf çekme modundan yararlanır. Bu yöntemle çekeceğiniz ve tekrarı mümkün olamayan anları risksiz bir şekilde fotoğraflayabilir ve çekim tamamlandıktan sonra hızlı çekim ile gerçekleşen fotoğraflardan işinize yarayacak olanları seçip geri kalanları silebilirsiniz. Eğer çekeceğiniz konu rüzgarla dalgalanan bir bayrak ya da damlayan su gibi ayrıntılar ise bu çekimlerde flaş kullanmanız sizin yararınıza olacaktır. Birçok fotoğrafçı flaşı hareketi dondurmak için ışık kaynağı olarak kullanır. Paraflaşlar ve flaşlar saniyenin 1/800 ile 1/2000 zaman dilimi oranında açık kalabildiği ve diyafram değerini de f-8 olarak ayarlandığı zaman çekilen fotoğraflar yüksek oranda keskin ve netlik içerecektir.

Hızlı fotoğraf çekmek için özetle seri fotoğraf çekimine ve düşük enstantane hızına ihtiyacınız var. Böylece anları kaçırmadan ölümsüzleştirirsiniz.

Amatörlükten Çıkıp Profesyonelliğe Adım Atın!

Birçok profesyonel fotoğrafçının ilgi duyduğu alanlardan biri kimsenin yakalayamadığı benzersiz görüntüleri yakalamaktır. Hızlı fotoğraf çekim tekniklerinden yararlanarak siz de hızlı hareket eden obje nasıl çekilir konusunda deneyim sahibi olabilirsiniz. Yapacağınız uygulamalar hızlı fotoğraf çekmek konusunda her seferinde daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Saniyeler içeresinde gelişecek anlık görüntüleri hiçbir kurgu yapmadan fotoğraflamak profesyonel fotoğrafçıların yapabileceği çekimlerdendir.

Fotoğraf makinesini her eline alan fotoğrafçıyım dediği bir dönemde, fark yaratmak aslında çok basit. Edineceğiniz bilgi birikimi ve tecrübe sizin diğer profesyonel adı altında amatör olan fotoğrafçıların önüne geçmenizi sağlayacaktır. Fotoğrafçılık alanında doğru tekniklerden ve bilgilerden yararlanmak için alanında uzman eğitmenlere sahip teorik ve uygulamalı eğitimler sunan iyi bir fotoğrafçılık kursundan yardım almanız en doğru karar olur. Fotoğraf bir sanat ve emek işidir.

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30