Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Yemek Fotoğrafçılığından Para Kazanmak İster Misiniz?

İştah Kabartan Fotoğraflarınız Gelir Kaynağınız Olsun!

Son yıllarda Instagram ile birlikte yemek fotoğrafçılığı da bir meslek dalı olarak karşımıza çıkmaya başladı. İnsanların gördükleri şık restoranları, sunumu güzel olan yemeklerini ve rengarenk içeceklerini paylaşmaya başlamalarıyla birlikte yemek fotoğrafı çekmeyi merak edenler soluğu fotoğrafçılık kurslarında alıyorlar. Ayrıca kafeler ve restoranlar da kendi menülerinin fotoğraflarını çekmek ve sosyal medya hesaplarını yönetmek için yemek fotoğrafçılığını öğreniyorlar.

Siz de yemek fotoğrafı çekerek para kazanmak isteyenlerdenseniz ya da mekanınızın sosyal medyada paylaşılan, menülerinde yer alan fotoğraflarını çekiyor ancak istediğiniz etkiyi yaratamıyorsanız bu konuda sizlere önerilerimiz olacak… Yemek fotoğrafı çekerek para kazanmak için hangi alanlarda kendinizi geliştirmelisiniz? Fotoğraflarınızı hangi mecralarda pazarlayacaksınız? Hangi ekipmanları almalısınız? Gelin, yakından bakalım…

1.Yemek Fotoğrafçılığı Eğitimi Alın.

Yemek fotoğrafçılığı da diğer fotoğrafçılık branşları gibi eğitim almanızı gerektiren bir fotoğrafçılık dalıdır. Temel fotoğrafçılık bilgisine sahipseniz mesleki eğitim alabilir ya da daha önce hiç eğitim almadıysanız temelden başlayabilirsiniz. Yemek fotoğrafçılığına özel çekim teknikleri, kullanılan ekipmanlar ve ışıklar, kompozisyon ve styling oluşturma, menüler ve sosyal medya için fotoğraf çekmeye kadar mesleğiniz için gerekli olan tüm bilgi ve deneyime sahip olmalısınız. Yemek fotoğrafçılığında ne kadar çok uzmanlaşırsanız o kadar iyi fotoğraflar çekersiniz. Dolayısıyla işinizden para kazanırsınız.

2.Kaliteli Ekipmanlar Alın.

Yemek fotoğrafçılığından para kazanmak için mutlaka softbox, paraflaşlar, tripodlar, fonlar, fotoğraf makineleri almalısınız. Yemek fotoğrafçılığında ışık ve konsept en önemli aşamalar olduğundan iyi ekipmanlar sayesinde teknik açıdan herhangi bir sorun çıkmayan, kompozisyonuyla dikkat çeken mükemmel fotoğraflar elde edersiniz. Yemek fotoğraflarınızla restoranların, dergilerin ve kafelerin dikkatini çekebilmeniz için stüdyonuzun tüm teknik ihtiyaçlarını gidermelisiniz. İşinizi ciddiye aldığınızda daha iyi fotoğraflar çektiğinizi ve müşterilerinizden daha çok iş aldığınızı göreceksiniz.

3.Sosyal Medya Hesaplarınızı Düzenleyin.

Yemek fotoğrafçılığı yapıyor ancak istediğiniz kitleye ulaşamıyorsanız bu durumun en büyük nedenlerinden biri sosyal medya hesaplarınızın kurumsallıktan ve ilgi çekicilikten uzak olmasıdır. Fotoğraf çekerek para kazanmak için sosyal medya hesaplarınızı düzenlemeli ve daha profesyonel hale getirmelisiniz. Instagram ve Facebook’ta hem bireysel hem de işletme hesapları kullanarak daha çok paylaşım yapabilir, daha çok kişiye ulaşabilirsiniz. Hizmetlerinizi anlatan fotoğraflar çekerek ve doğru içerikler kullanarak müşteri kitlenizi büyütebilirsiniz. Dikkat çekici bir info yazmakla işe başlayın, hizmet başlıklarınızı profilinizde gösterin, iletişim bilgilerinize yer verin.

4.Web Sitenizi Yaptırın.

Yemek fotoğrafçılığında web sitesi yaptırmak da para kazanmak için bir alternatif. Çünkü yemek çekimi yaptıracak olan restoranlar, kafeler ya da oteller, portfolyonuzu görmek isteyeceklerdir. Bu nedenle yemek fotoğrafçılığından para kazanmak istiyorsanız web sitesi yaptırarak işe başlayın. En iyi yemek çekimlerinizi web sitenize yükleyin, kendinizden bahsedin, verdiğiniz hizmetlerin detaylarını yazın ve müşterilerinizin sizinle iletişim kuracağı kanalları belirtin. En iyi yemek fotoğraflarınızla müşterilerinizi tavlayabilir, daha çok iş yapabilirsiniz. 

5.Photoshop Öğrenin.

İştah kabartan yemek fotoğraflarının sırrı başarılı yapılmış Photoshop uygulamalarıdır. Yemeğin renkleri, istenmeyen unsurlar, ışık ve dekor, Photoshop ile istediğiniz gibi değiştireceğiniz şeylerdir. Aynı zamanda hazırlayacağınız menüler, yemek katalogları ya da yemek kitapları için de Photoshop’ta düzenleme yapmanız gerekecektir. Bu nedenle hem müşterilerinizi etkilemek hem de tam anlamıyla mükemmel yemek fotoğrafları elde etmek istiyorsanız Photoshop’u öğrenin, tavsiye edilen bir yemek fotoğrafçısı haline gelerek sektörde daha çok iş yapın.

6.Stok Fotoğrafçılık Yapın.

Yemek fotoğrafçılığından para kazanmak istiyorsanız son zamanların modası stok fotoğraf sitelerinde çekimlerinizi satabilirsiniz. Yiyecek ve içecek markaları, restoranlar, kafeler, basın ve yayın kuruluşları, reklam ajansları dahi stok fotoğraflar satın alarak tanıtım maliyetlerini minimumda tutmaya çalışıyorlar. Dilerseniz siz de çektiğiniz fotoğrafları stok sitelerine yükleyerek para kazanabilirsiniz. Stok fotoğrafçılıktan para kazanmak ek gelir olarak kullanacağınız bir yöntem olabilir. www.shutterstock.com, www.123rf.com, www.stockphoto.com, www.istockphoto.com, www.dreamstime.com en çok tercih edilen stok fotoğraf siteleri. 

7.Restoran ve Kafelerle Çalışın.

Yemek fotoğrafçılığından para kazanmak için bir diğer yol da restoranlarla ve kafelerle anlaşmaktır. Web sitenize ya da sosyal medya hesaplarınıza ulaşan potansiyel müşterilerinize portfolyonuzu göstererek onları etkileyebilir, yeni işbirlikleri kurabilirsiniz. Otellerin, tatil merkezlerinin, restoranların, kafe ve barların menülerinin fotoğraflarını çekerek çalışma alanınızı genişletebilirsiniz. Aynı zamanda catering firmalarından diyetisyenlere kadar farklı potansiyelde müşterilerinizin de çekimlerini yapabilirsiniz. Yemek fotoğrafçılığından para kazanmak için her yolu denemelisiniz…

Yemek fotoğrafçılığından para kazanmak için sadece iyi bir fotoğrafçı olmanız yeterli değil. Kendinizi geliştirmeye ve hizmet kalitenizi arttırmaya devam etmelisiniz. Etkili iletişimden girişimciliğe, diksiyondan marka yönetimine kadar farklı alanlarda eğitim almalısınız. Sosyal medyada etkileyici paylaşımlar yapabilmeli, satış ve pazarlama hakkında bilgi sahibi olmalı, portfolyo ve sunum hazırlamayı öğrenmelisiniz. Mesleğinizden para kazanmak istiyorsanız mesleğinize değer vermelisiniz…

[widget-28]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30