Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Tıbbi Fotoğrafçılık İçin Makine, Lens ve Ekipman Önerileri

Doktorlar İçin En İyi Fotoğrafçılık Ekipmanları

Tıbbi fotoğrafçılık belki henüz tam anlamıyla popülerlik kazanmış değil, ancak giderek yaygınlaştığı da tartışmasız bir gerçek. Ayrıca tedaviye destek olmak, tanı sürecini kolaylaştırmak ve yeni danışanlarınıza ulaşmak için de tıbbi fotoğrafçılığın oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

Yine de tüm bunları yapabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bir nokta var. O da tıbbi fotoğrafçılık için ekipman seçerken amacınıza en uygun cihazları tercih etmek. Eğer doğru cihazları kullanmazsanız istediğiniz kareleri elde edemeyebilirsiniz. Elbette fotoğrafı çeken cihaz değil sizsiniz, yine de doğru ekipmanlar tarafından desteklenmek işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır.

Gerçekleştirdiğiniz uygulama ve tedavileri en iyi şekilde nasıl görselleştirebilirsiniz? Yazımızı incelemeye devam ettiğiniz takdirde tıbbi fotoğrafçılık için makine, lens ve diğer ekipmanlar hakkında öneriler bulacaksınız. Ekipman satın almaya başlamadan önce bir göz atmanızı öneririz.

[widget-8]

Tıbbi Fotoğrafçılık İçin Makine Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sonda söylenmesi gerekeni başta söyleyerek işe başlayalım. Genellikle tıbbi fotoğrafçılık için fotoğraf makinesi seçerken tipik tercih DSLR bir kamerayı flaşla birlikte kullanmaktır. Bu tür cihazlarla çekilen fotoğraflar sağlık personellerinin tıbbi uygulamaları için yardımcı olabileceği gibi rutin ya da öncesi - sonrası fotoğraflar için de tercih edilebilir.

Elbette DSLR fotoğraf makinelerinin yanı sıra aynasız fotoğraf makineleri de gayet kullanışlıdır. Yeni kabul edilebilecek bir teknoloji olan aynasız fotoğraf makineleri özellikle daha hafif ve daha küçük oldukları için belgeleme fotoğrafçılığı gibi stüdyo ortamından uzak çekimlerde son derece işe yarayabilir.

DSLR ve aynasız makinelerin aksine tıbbi fotoğrafçılık için makine tercih ederken dahili flaş ve lenslere sahip olan bas-çek makinelerden ya da akıllı telefon kamerasının yeterli olacağı gibi bir düşünceden uzak durmanız gerektiğini de hatırlatalım. Bu tür seçimler, büyük olasılıkla pikselleşmiş ya da yeterince aydınlık olmayan fotoğraf kareleri demektir.

Tıbbi Fotoğrafçılık İçin En İyi Fotoğraf Makineleri

Tıbbi fotoğrafçılık için ekipman önerilerimize fotoğraf makineleri ile başlıyoruz. Burada yalnızca 5 fotoğraf makinesi listeleyeceğiz ve elbette seçeneklerinizin bundan çok daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için ekipmanlardan bahsederken hangi özelliklerin bize cazip geldiğinden de bahsedeceğiz. Gelin isterseniz lafı uzatmadan başlayalım. İşte tıbbi fotoğrafçılık için en iyi fotoğraf makineleri:

  • Nikon Coolpix P950

Nikon Coolpix P950; her ne kadar giriş seviyesinin biraz üstünde bir makine kabul edilse de tıbbi fotoğrafçılık için gerekli ekipmanlar söz konusu olduğunda en iyi kompakt cihazlar arasındadır. Etkileyici bir özellik listesine sahip olan cihaz, eğer tıbbi fotoğrafçılık alanında yeniyseniz aradığınız seçenek olabilir.

16 megapiksel çözünürlüğüne karşılık son derece yüksek bir görüntü işleme kalite sahip olan makine 100.0 ile 6400.0 arasında değişen bir ISO aralığı sunuyor. Ayrıca 2 EV'lik pozlama telafisi sunan cihaz, tıbbi fotoğrafçılık için ekipman listemizin en uygun tercihlerinden biri.

  • Canon PowerShot G5 X Mark II

20.1 megapiksel çözünürlüğü ve 13.2 x 8.8 sensör boyutuyla Canon Powershot G5, tıbbi fotoğrafçılık için ekipman ihtiyacınızı karşılayacak makine olabilir. 3 EV'lik pozlama telafisi ve 12800.0'lık ISO aralığı ise en karanlık ortamlarda bile başarılı görüntüler elde etmenize imkan veriyor.

Nitekim sadece tıbbi fotoğrafçılık için makine önerileri için değil, PowerShot G5 her türden çekim yapabilmeniz için en iyi araçlardan biri. Eğer her işin üstesinden gelen kompakt bir makine arıyorsanız cihaza kesinlikle göz atın.

  • Canon EOS R5

Eğer kusursuz bir netlik ve tüm detayları yakalayabildiğiniz bir makine istiyorsanız Canon EOS R5 tam olarak aradığınız cihazdır. Tıbbi fotoğrafçılık ekipmanları arasında 45 megapiksel çözünürlüğü sayesinde dev bir adımla öne geçen cihazın ISO değeri de 51.200'e kadar çıkabiliyor. Dolayısıyla en kötü ışıklandırmada bile doğru lens ve flaş tercihiyle olağanüstü fotoğraflar çekebilir, daha sonra yüksek çözünürlük oranları sayesinde fotoğrafı dijital ortamda dilediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Makinenin tüm bunlara ek olarak 8K video çekebildiğini de ekleyelim.

  • Sony a7C

Tıbbi fotoğrafçılık için makine önerilerimiz; uygun fiyatı ve yüksek performansıyla göz dolduran Sony a7C ile devam ediyor. 24.2 megapiksellik CMOS sensörüyle öne çıkan ürün 6026 x 4017'lik yüksek bir çözünürlük vadediyor. Ayrıca 5 EV'lik pozlama telafisi ve tıpkı Canon EOS R5 gibi 51.200 olan ISO aralığı ile aydınlatma konusunda maksimum kalite sunuyor.

  • Canon EOS Rebel T7i

Tıbbi fotoğrafçılık için fotoğraf makinesi listesinde son sırayı ise gönül rahatlığıyla Canon EOS Rebel T7i'ye teslim edebiliriz. Her şeyden önce makine, DSLR makineler arasında gerçekten güçlü cihazlardan biridir. 24.2 megapiksel çözünürlük oranıyla maksimum netlikte fotoğraflar çekebileceğiniz gibi makinenin ayrıca Full HD videolar çekmenize olanak tanıdığını da söyleyelim. Kameranın arka bölümünde bulunan LCD ekran ise optik vizör ile çekim yapmanızı oldukça kolaylaştırıyor. Ayrıca oldukça büyük olan LCD ekran, bir sonraki fotoğrafa geçmeden karenizi kontrol etmenize imkan veriyor.

Tıbbi Fotoğrafçılık İçin En İyi Lens Önerileri

Yukarıda önerdiğimiz kameraların yanı sıra tıbbi fotoğrafçılık için ekipman seçerken lens tercihinde de oldukça dikkatli davranmanız gerekiyor. Tıbbi fotoğraf için lens seçiminde özellikle dikkat etmeniz gereken nokta hangi alanda çekim yapacağınız. Eğer dental fotoğrafçılık gibi makro çekimler yapacaksanız makro lensler, ancak estetik cerrahi gibi portre fotoğrafçılığı içinde değerlendirebileceğimiz alanlarda çekim yapacaksanız portre lensleri çok daha iyi bir şekilde işinizi görecektir. Bu doğrultuda sizin için üç farklı lensten bahsedeceğiz:

  • Canon EF 100 mm Makro Lens

Canon'un gelişmiş hibrit görüntü sabitleme özelliğini de barındıran Canon EF 100 mm, tıbbi fotoğrafçılık için ekipmanlar söz konusu olduğunda en iyi seçeneklerin başında gelir. Ancak fiyatının piyasadaki ortalamalara kıyasla biraz pahalı olduğunu söyleyelim. Yine de muhteşem ayrıntılar ve kusursuz bir netlikle kendinizi şımartmak istiyorsanız bu lense bir göz atın. Özellikle kayma ve sallanmaların etkisini minimuma indiren ve tripodsuz makro çekimlere olanak sağlayan yapısıyla son derece canlı görüntüler elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.

  • Nikon VR IF-ED 105 mm Mikro Lens

Eğer tıbbi fotoğrafçılık için makine seçiminizi Nikon'dan yana yaptıysanız tıbbi fotoğrafçılık için lens tercihiniz de Nikon VR IF-ED olabilir. Full-frame Nikon makinelerle birlikte mükemmele yakın işler çıkaran lens, neredeyse tüm tıbbi fotoğrafçılık türlerinde popülerdir. Üzerindeki nano kaplama sayesinde ışık geri yansımalarının önüne geçen Nikon VR IF-ED, bilhassa ameliyathane gibi fazla ışıklandırmalı ortamlarda çekimler yapacaksanız tıbbi fotoğrafçılık için lens önerilerimiz arasından tercih edebileceğiniz en iyi seçeneklerdendir.

  • Sony FE 85 mm GM

Sony'nin G master serisinin bir ürünü olan Sony FE 85 mm, özellikle estetik ya da plastik cerrahi için yapılan öncesi ve sonrası çekimlerinde kullanabileceğiniz en iyi portre lenslerinden biridir. Etkileyici bokeh efekti olanağıyla lensin bilhassa PR için kullanacağınız çekimlerde son derece başarılı olduğunu söyleyebiliriz. 2 sensörlü otomatik netleme sistemi ile lens, aynı zamanda yüksek bir çözünürlük ve keskin bir netlik sağlama konusunda da rakipsiz ürünler arasında sayılabilir.

Tıbbi Fotoğrafçılık İçin Flaş Önerileri

Tıbbı fotoğrafçılık için lens ve kamera önerileri verdiğimize daha ikinci plandaki ekipmanlara geçebiliriz. Eğer daha üç boyutlu izlenimi yaratan görseller istiyorsanız twin flaşları tercih etmeniz iyi bir seçim olabilir. Ancak amacınız daha çok görüntüdeki gölgeleri azaltmak ve alan derinliğini artırmaksa ring flaşları da tercih edebilirsiniz:

  • Canon MT-26EX-RT Macro Twin Lite Flash
  • Canon MR-14EX II Macro Ring Lite
  • Sigma EM-140 DG Macro Ring Flash gibi seçenekler tıbbi fotoğrafçılık ekipmanları listenize eklemek için ideal bir performansa sahiptir.

Tüm bunlara ek olarak tıbbi fotoğrafçılık ekipmanları listenize her zaman bir yedek SD kart eklemeyi unutmamanızı tavsiye ederiz. Çekeceğiniz harika bir görüntünün SD kartınızın hata vermesi sonucunda elinizden kaçıp gitmesini istemezsiniz.

Tıbbi Fotoğrafçılık Kursları ile Ekipmanlarınızı Daha Yakından Tanıyın

Her ne kadar tıbbi fotoğraflar için ekipman seçiminiz çekim kalitenizi etkilese de fotoğrafı çekenin ekipmanlar değil, siz olduğunuzu unutmayın. Ekipmanlarınızı daha yakından tanıyarak özelliklerini en iyi şekilde kullanmayı öğrenebilir, böylelikle çok daha başarılı ve çarpıcı fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Foto Life Akademi ailesi olarak sizlere tıbbi fotoğrafçılık kursları kapsamında dental fotoğrafçılıktan estetik ve plastik cerrahi fotoğrafçılığına, doğum fotoğrafçılığından hastane ortamında çekim eğitimine kadar pek çok alanda destek sağlıyoruz. Tıbbi fotoğrafçılık için gerekli ekipmanlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ekipmanlarınızdan daha iyi yararlanmak istiyorsanız bize ulaşın!

[widget-62]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30