Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Diş Hekimi Fotoğraf Stüdyonuzu Kurun - Danışmanlık Hizmeti

Dental Fotoğraf Stüdyosu İçin Nelere İhtiyacınız Var?

Dental fotoğrafçılık konusuna diş hekimlerinin her geçen gün daha fazla ilgi gösterdiğini söylememiz hiç de yanlış olmayacaktır. Nitekim diş hekimliği ve fotoğrafçılık uzun bir dönemdir dirsek teması içerisinde olan alanlar. Ancak günümüzde sosyal medya ve dijital dünyanın sağladığı reklam ve markalaşma olanakları pek çok diş hekimini kendisine ait bir dental fotoğraf stüdyosu için teşvik ediyor.

Peki diş hekimi fotoğraf stüdyosu kurmak için nelere ihtiyacınız var? Eğer gerekli malzemelere sahip olursanız tıpkı sağlık dergileri ya da stok görsellerdeki gibi etkileyici görseller elde edebilir misiniz? Tüm bu sorulara birlikte yanıt vermeye çalışacağız.

[widget-8]

Fotoğraf Stüdyonuzun İlk Bileşenleri: Makine ve Lens

Dental fotoğrafçılık genel olarak makro fotoğrafçılığın niş bir türü olarak değerlendirilebilir. Yani küçük bir alanda bolca ayrıntıya sahip olan fotoğraflar çekeceksiniz. Bu nedenle diş hekimi fotoğraf stüdyosu için ana ekipmanlarınızı seçerken ilk olarak makro fotoğrafçılığa uygun olmalarına dikkat etmelisiniz. Dijital yakınlaştırmadan uzak durarak olabildiğince yüksek mercek yakınlaştırmasına olanak sağlayan makine ve lensleri tercih edebilirsiniz. Dental fotoğrafçılık malzemeleri hakkında daha fazla bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

Diş Hekimi Fotoğraf Stüdyosu İçin Işıklandırma

Diş hekimi fotoğraf stüdyosu için kamera ve lens önerilerimize göz attıysanız yavaş yavaş ışıklandırmaya geçebiliriz. Genellikle pek çok diş hekiminin aklında dental fotoğraf stüdyosu kurarken makinenin çözünürlüğü, görüntü oranı, sensör boyutu gibi sorular vardır. Elbette bu konular da büyük önem taşır, ancak gözden kaçırmamanız gereken en önemli noktalardan biri hiç kuşkusuz ışıklandırmadır.

Sabit ışık kaynaklarının aksine flaşlar, güçlü ancak kısa süreli bir ışık sağlayarak daha pratik bir aydınlatma konusunda size yardımcı olabilir. Makinenizle birlikte kullanmak için ring ya da twin flaş seçmeniz büyük ölçüde yeterli olacaktır. Hangisinin daha iyi performans göstereceğini merak ediyorsanız, önemli bir farktan bahsetmenin pek de mümkün olmadığını söyleyebiliriz.

Twin flaşlar, bilhassa üç boyutlu görseller yakalamak için tavsiye edilir. Ancak gölgelendirmeyi azaltmak ve daha keskin bir netlik elde etmek için seçiminizi ring flaşlardan yana yapmanız da mümkündür. Ancak halka flaşların en büyük dezavantajı diş yüzeyinde parlak vurguların oluşmasına neden olan sert ve gölgesiz aydınlatmasıdır. Flaş halkası kullanılarak çekilen fotoğraflarda genellikle objeler düz ve ifadesizdir.

Daha Kontrollü Bir Aydınlatma İçin Mini Softbox'lar Kullanabilirsiniz

Üçüncü seçenek olarak çekimleriniz sırasında daha kontrollü bir aydınlatma için mini softboxlardan yararlanabilirsiniz. Ancak dental fotoğraf çekim stüdyosu için tercih edebileceğiniz mini softboxların hastaların konforu için biraz rahatsız edici olduğunu söyleyelim. Kimi hastalarınız büyük ihtimalle softboxları biraz abartılı bularak çekim yapmaya yanaşmayacaktır.

Yine de klinik ortamında çekim yapmak istiyorsanız ışıklandırma açısından en iyi performansı mini softboxlarla alabileceğinizi ifade etmek gerekir. Dişlerin güzel bir formda; tıpkı kataloglardaki gibi albenili ve parıltılı gözükmesi için bu aksesuarlardan yararlanabilirsiniz.

Fon Perdesi ile Küçük Bir Stüdyo Ortamı Oluşturabilirsiniz

Bilhassa tedavi sonrası çekimlerde kullanmak üzere fon perdesi ve softboxlar ile birlikte küçük bir diş hekimi fotoğraf stüdyosu oluşturabilirsiniz. Klasik ve küçük bir stüdyoda olduğu iki softbox ve kameranızdan 1.5 metre uzaklıkta bir fon perdesi bunun için işinizi görecektir. Hastanızın fon perdesiyle mesafesi ise yaklaşık 1 metre olmalıdır. Muhtemelen 8 metrekarelik bir alanda bu türden bir diş hekimi fotoğraf çekim stüdyosu kurabilirsiniz. Klinik ortamında çekimler yerine daha steril ve kontrollü dental fotoğraflar için küçük bir stüdyo kurmak çok daha avantajlıdır.

Diş Hekimi Fotoğraf Stüdyonuz İçin Danışmanlık Hizmetlerimizden Yararlanın!

Foto Life Akademi olarak bir eğitim kurumu olmanın yanı sıra istediğiniz kalitede fotoğrafları çekebilmek için sizlere ekipman seçimi ve stüdyo kurulumu gibi noktalarda da danışmanlık desteği veriyor, ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri seçerken doğru adımlar atmanıza yardımcı oluyoruz. Dental fotoğraf stüdyo ekipmanları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyor ya da tedarik için en güvenli yolun hangisi olduğunu bilemiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. İster tüm tedarik ve kurulum sürecini bize bırakın isterseniz birlikte dental fotoğrafçılık stüdyosu için gerekli olabilecek malzemeleri incelemeye başlayalım.

Diş hekimi fotoğraf stüdyosu için tüm ekipmanlarınız hazır olduktan sonra dilerseniz dental fotoğrafçılık kursu programlarımızdan yararlanarak en güzel fotoğraf kareleri için ekipmanlarınızdan nasıl tam performans alacağınızı öğrenebilirsiniz.

[widget-62]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30